2e editie Drenthe Zomertoer 2017

2e editie Drenthe Zomertoer 2017

De Drenthe Zomertoer 2017 wordt gehouden op 2 augustus 2017.

Koning winter heeft het land nog niet helemaal verlaten maar, wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van de Drenthe Zomertoer. De editie van vorig jaar was volgens de deelnemers een “verrassend mooie tocht”. De 2e editie zal een andere vorm hebben dan de 1e editie. Zo zijn er dit jaar 3 in plaats van 6 startplaatsen en hebben we vanuit elke startplaats een lus van 20 km uitgestippeld. Het unieke aan deze editie is dat deze lussen ook te koppelen zijn waar door er een ruime keuze ontstaat qua routes. Zo kan je per startplaats kiezen uit een route van 20 km, twee routes van 40 km en een route van 60 km. De routes zijn zorgvuldig gekozen zodat er maximaal genoten kan worden van het gebied waar doorheen wordt gefietst. Geniet van bos, heide, open velden en eeuwenoude wegen door dit historisch stuk Drenthe.

U kunt dit jaar starten bij Recreatiepark de Tien Heugten, Camping Alinghoek en Hotel Restaurant Eeserhof. Meer informatie kunt u vinden op DrentheZomertoer.nl

Posted on: 2 maart 2017, by :

3 thoughts on “2e editie Drenthe Zomertoer 2017

 1. Voor de tweede keer heb ik mee gedaan aan de Drenthe zomer toer. Vorig jaar ook mee gedaan en toen was het erg leuk op het stuk van Borger naar Schoonlo na. Waardeloos om daar te fietsen. ook door gegeven aan de organisatie toen. Nu moesten we weer een stuk langs de weg van Borger naar Schoonlo, dus balen. Daarbij komt dat wanneer je kiest voor de 20 km route omdat je er een paar deelnemers van boven de 80 jaar bij hebt was er nergens even een stop voor een bakje koffie etc. En waar waren dan die stempelposten!!!!!! Juist ja nergens gezien. We waren vanaf camping Alinghoek gestart en toen we terug waren maar door zijn gefietst naar Gasselte om daar bij Camping de Berken alsnog een bakkie te halen met een stuk appeltaart. We waren met 7 pers. en allemaal niet erg positief over de tocht. Of ik volgend jaar weer mee zal doen???? Nou daar moet ik nog eens sterk over na denken. Jammer. jammer.

  1. Hallo Geesje,

   Als eerste onze excuses met betrekking tot de erg late reactie. De site heeft, mede door een wisseling in bestuur en privé omstandigheden, tot nu stil gelegen.

   Wel willen wij u bedanken voor uw reactie en betreuren dat u de afgelopen tocht als onprettig heeft ervaren. De punten die u aangeeft zijn terecht en wij gaan daar zeker wat me doen.
   We zijn inmiddels weer druk met de voorbereidingen van de nieuwe editie en er zullen een aantal aanpassingen zijn.
   Wat betreft de route zullen we daar dit jaar zeker wat anders me omgaan. De route langs de weg Schoonloo – Borger is geschrapt. Een mooier stuk is daarvoor in de plaats gekomen die niet langs een drukke weg zal leiden.

   In de 20 km lus hebben we inderdaad geen stempelpost zitten en ook niet een mogelijkheid voor een kop koffie. Wij zijn hier naar aan het kijken om dat wel mogelijk te maken maar dit valt nog niet mee. Waarschijnlijk zullen we via een kaartje mogelijke koffiepunten aangeven maar een extra stempelpost wordt lastig. Een mogelijkheid tot koffie en stempelen is er wel als er voor 40 of 60 km wordt gekozen.

   Ik hoop dat wij de kans van u/jullie krijgen om de “slechte” ervaring van afgelopen jaar om te zetten in een positieve ervaring dit jaar.

   Hoogachtend,

   Voorzitter van Stichting Cycling Events Nederland

   Jos Kingma

 2. Goedenavond Jos.
  Bedankt voor je antwoord op mijn mail. En beter laat dan nooit toch? Ik vind het fijn dat jullie proberen om met de min puntjes van vorig jaar te verbeteren Dat we vorig jaar voor de route van 20 km hebben gekozen was vanwege de leeftijd van enkele personen. Zelf kan ik verder fietsen maar wil geen spelbreken zijn in dit geval. Geen stempelpost ok. Maar even zitten met een kopje koffie is wel fijn. We kijken hoe en of we gaan en wie er mee gaan dan evt. dit jaar. Fijn dat het stuk van Borger-Schoonloo er uit is.
  Ik wens jullie veel succes met het uitstippelen voor dit jaar.
  Geesje Mulder.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: